Fedacon.nl


PORTFOLIO - RENOVATIE



Badkamers (16)

Toiletten (3)

Interieurbouw (9)

Kozijnbouw (7)

Tuinaanleg / Bestrating (11)

Verbouwing/ Renovatie (17)

Overige (6)

 
  • Dakkapel met Keralit-afwerking

    In Zoetermeer wijk de Leijens plaatsten we wederom een dakkapel.
    De kapel werd voorzien van kunststof kozijnen en Keralit-afwerking.
    Tevens werden de kozijnen voorzien van elektrisch bedienbare screens.
    [Klik hier om de foto's van het project Dakkapel met Keralit-afwerking te bekijken]

  • Dakkapel in Zoetermeer

    Aan de Aakwerf in Zoetermeer plaatsten we al vier dakkapellen aan de achterzijde (zie: Dakkapellen in Zoetermeer), tevens kwam er een kapel bij aan de voorzijde van een der woningen.
    De kapel is op traditionele wijze gebouwd maar wel voorzien van kunststof kozijn met draai-kiepramen en, uiteraard, voorzien van isolatieglas.
    De overige delen zijn afgewerkt met Keralit kunststof rabat- en boeidelen.
    In plaats van lood maken wij tegenwoordig gebruik van Ubiflex-loodvervanger, makkelijker verwerkbaar en beter voor het milieu.

    [Klik hier om de foto's van het project Dakkapel in Zoetermeer te bekijken]

  • Nieuwe pannendaken in Zoetermeer

    Aan de 1e Stationsstraat in Zoetermeer hebben we twee pannendaken vervangen.
    De "twee onder één kap" woningen dateren van begin vorige eeuw.
    Het, nog originele, pannendak was nu toch echt aan vervanging toe.
    Na het verwijderen van de pannen, de panlatten en de tochtlatten hebben we op het dakbeschot OSB-platen aangebracht. Daar overheen dampremmende folie zodat het bij een regenbui in ieder geval weer waterdicht was.
    Op de folie kwam weer het lattenwerk en de nieuwe dakpannen.
    Parallel aan de dakwerkzaamheden zijn de zijmuren opnieuw gestuukt.
    De zijmuur aan het water is voorzien van Spachtelputz in twee kleuren. Voor deze werkzaamheden hebben we weer eens een beroep gedaan op de Fa. Kendo uit Zoetermeer, specialisten in stuukwerk.

    [Klik hier om de foto's van het project Nieuwe pannendaken in Zoetermeer te bekijken]

  • Balkonrenovatie in Voorburg

    Aan de Paradijsstraat in Voorburg hebben we het balkon voorzien van een nieuw hekwerk.
    Tevens werd de betonplaat voorzien van een nieuwe slijtlaag.
    [Klik hier om de foto's van het project Balkonrenovatie in Voorburg te bekijken]

  • Kameraanpassing

    In Zoetermeer pasten we twee zogenaamde "meidenkamers" aan.

    Door twee kamertjes samen te voegen ontstond er een ruime kamer waar de jongste dochter des huizes nog lang plezier van kan hebben. In deze kamer werd ook al een wand van Gibo geplaatst met het oog op de toekomst. Dit wordt mettertijd de nieuwe wand van de te vergroten badkamer. In de kamer van de oudste dochter plaatsten we een balletwand zodat ze daar, alleen of met haar vriendinnen, de nodige ballettoeren uit kan halen.



    [Klik hier om de foto's van het project Kameraanpassing te bekijken]

  • Keukenrenovatie

    Bij een klant in Voorschoten hebben we een gedeelte van de keuken aangepast.

    Door de woningbouw was het standaardgedeelte reeds vervangen. Onze klant had zelf in het verleden het een en ander bijgebouwd wat inmiddels niet meer echt nodig was. Dit gedeelte hebben wij weggesloopt. De wand werd opnieuw gestuukt, de leidingen weggewerkt en de hoek waar het nieuwe fornuis werd geplaatst opnieuw betegeld.
    [Klik hier om de foto's van het project Keukenrenovatie te bekijken]

  • Open keuken

    Open keuken

    In Rotterdam-Ijsselmonde hebben we een kleine keuken, die in een hoekje van de kamer was gebouwd, weggehaald en vervangen door een open keuken met kookeiland.

    Om dit te bewerkstelligen moest er aardig wat werk worden verzet. Om te beginnen werd de keuken en de wand om de keuken weggesloopt en afgevoerd. Om stof in de rest van de ruimte te beperken werd een noodwand geplaatst. Boven het nieuwe keukengedeelte, 24 m2, werd een verlaagd plafond gebouwd voorzien van dimbare inbouwspots. Electrische leidingen werden over het nieuwe, verlaagde, plafond omgelegd. Waterleidingen en afvoer werden in de vloer ingefreesd. Eén van de wanden werd gestuukt en voorzien van glasweefselbehang en gesausd. Na het plaatsen van de keuken werd een laminaatvloer gelegd.


    [Klik hier om de foto's van het project Open keuken te bekijken]

  • Keuken

    In een nieuwbouwwoning in Pijnacker plaatsten wij een keuken.

    Om de keuken in de, casco opgeleverde, woning te plaatsen moesten we eerst de nodige aansluitingen zoals cv, electra, luchtafvoer en water aanpassen. Na het plaatsen werd door ons het tegelwerk en de afwerking van het luchtkanaal aangebracht.


    [Klik hier om de foto's van het project Keuken te bekijken]

  • Wand-aanpassing

    Bij het plaatsen van een keuken moest een wand aangepast worden.

    Aangezien de klant nogal specifieke wensen had moest een kozijn verwijderd worden, electra verplaatst, een deur afgedicht en een wand aangepast worden.
    [Klik hier om de foto's van het project Wand-aanpassing te bekijken]

  • Verbouwing zolderetage

    In Zoetermeer-Meerzicht werd een zolderetage geheel verbouwd.

    De etage die bestond uit drie kleine kamers en was afgetimmerd met donkere schroten werd opnieuw ingedeeld, geïsoleerd, met gipsplaten bekleed en van frisse kleuren voorzien. De vloer werd voorzien van een laminaatvloer. Op die manier ontstond er een ruime, lichte en gezellige ruimte.


    [Klik hier om de foto's van het project Verbouwing zolderetage te bekijken]

  • Renovatie schuurtjes

    Twee gekoppelde schuurtjes waren na 25 jaar toe aan een face-lift.

    Aangezien het pannendak nog in technisch goede staat was werd dit behouden. Alle palen onder het dak werden, een voor een, vervangen terwijl het dak op z'n plaats bleef. Na vervanging van alle houtdelen verrezen er weer twee schuurtjes die er weer jaren tegen kunnen.
    [Klik hier om de foto's van het project Renovatie schuurtjes te bekijken]

  • Schuurrenovatie in Zoetermeer-Dorp.

    Slopen of opknappen was de vraag toen we gingen kijken naar een schuur waar wij een offerte voor moesten maken. Ondanks dat er nogal wat scheuren waren te ontdekken en de schuur in z'n geheel was gezakt was ons antwoord: opknappen!! Dus werd er een nieuwe zwevende betonvloer gestort op zwaluwplaten, het voorgeveltje gesloopt en, met een nieuw deurkozijn met merbaudeur, opnieuw opgemetseld. Tenslotte werd de schuur rondom voorzien van een stuuklaag.

    [Klik hier om de foto's van het project Schuurrenovatie in Zoetermeer-Dorp. te bekijken]

  • Openslaande terrasdeuren Zoetermeer.

    Het zonneterras was eigenlijk alleen toegankelijk door via de voordeur naar buiten te lopen. Door een raamkozijn te vervangen door deze terrasdeuren, geheel van kunststof met isolatieglas, wordt nu sneller gebruik gemaakt van het terras.
    [Klik hier om de foto's van het project Openslaande terrasdeuren Zoetermeer. te bekijken]

  • Wandafwerking Rockanje.

    Na het verwijderen van zeven lagen behang in een kamer van een 150 jaar oud pand, kwamen wij deze scheuren tegen. Door de scheuren af te dichten met bouwschuim en er een gipswand voor te plaatsen kreeg de wand weer een strak aanzicht.
    [Klik hier om de foto's van het project Wandafwerking Rockanje. te bekijken]

  • Renovatie stenen schuur

    In Pijnacker werd door ons een stenen schuur gerenoveerd.
    De schuur was na zo'n 35 jaar toe aan nieuwe dakbedekking en kozijnen.
    De kozijnen zijn in onze werkplaats vervaardigd.
    [Klik hier om de foto's van het project Renovatie stenen schuur te bekijken]

  • Dakkapellen in Zoetermeer

    Aan de Aakwerf in Zoetermeer hebben we vier dakkapellen geplaatst.
    Het betrof hier het vervangen van twee oude kapellen en het toevoegen van twee nieuwe dakkapellen.
    De kapellen zijn op traditionele wijze gebouwd maar wel voorzien van kunststof kozijnen met draai-kiepramen en, uiteraard, voorzien van isolatieglas.
    De overige delen zijn afgewerkt met Keralit kunststof rabat- en boeidelen.
    In plaats van lood maken wij tegenwoordig gebruik van Ubiflex-loodvervanger, makkelijker verwerkbaar en beter voor het milieu.

    [Klik hier om de foto's van het project Dakkapellen in Zoetermeer te bekijken]

  • Renovatie schuur Berkel & Rodenrijs.

    In Berkel hebben we een schuur gerenoveerd, was hard nodig.
    De schuur stond er al een aantal jaren en was door een storm al een deel van de achterwand kwijtgeraakt.
    Ook de voorzijde was zwaar aan vervanging toe.
    Het balkenwerk was over het algemeen nog in goede staat, hier en daar moest een bint vervangen worden.
    Na het aanbrengen van de nieuwe wanden stond er een winddichte schuur die er weer jaren tegen kan.
    [Klik hier om de foto's van het project Renovatie schuur Berkel & Rodenrijs. te bekijken]

  •  

    VOORBEELDEN